BÚCSÚZTATÁS


Temetési búcsúztatás

A búcsúztatás mindig személyre szabott, egyedi. Életutat és az emlékképekhez kapcsolódó érzéseket, esetlegesen eseményeket mutat be.
Kapcsolódnak hozzá versek, idézetek, választott zeneszámok. A szertartást megelõzõ fél órában egy úgynevezett várakozó, halk gyászzenét szolgáltatunk, melynek az összeállítása is kérhetõ, meghatározható, ugyanúgy mint a ravatal bontásnál és az elhelyezésnél szolgáltatott zene.Lehetõségek a méltó elbúcsúzásra:

- Polgári búcsúztatás - az elhunyt személyre szabott tulajdonságait, vetíti, adja elõ a beszédben.
Ekkor figyelembe vesszük az elhunyt életkorát, családi állapotát, munkásságát, a társadalomban betöltött szerepét, kapcsolatait, esetlegesen elhalálozásának, körülményeit, okát. A polgári búcsúztatás mellõzi az egyházi szertartásnál megszokott énekeket, bibliai idézeteket és minden hittel, hovatartozással kapcsolatos meghatározásokat.

- Egyházi búcsúztatás - Amennyiben Megrendelõink az elhunytat valamelyik egyház – katolikus, református, evangélikus illetve görög katolikus - szertartása alapján kívánják elbúcsúztatni és nem rendelkeznek ilyen jellegû egyházi kapcsolatokkal, akkor cégünk felvállalja az elhunyt búcsúztatásának megszervezését. Cégünk elintézi a szertartással kapcsolatos ügyeket, a kikérõ dokumentumok beszerzését amely alapján az egyház elbúcsúztathatja az elunytat.

A felsoroltak közül bármelyik szolgáltatás felkeltette érdeklõdését, keressen fel minket akár személyesen akár honlapunkon keresztül.